Brady wint met Buccaneers voor de zevende keer Super Bowl

08 feb 2021, 5:57 Sport
brady wint met buccaneers voor de zevende keer super bowl
Tampa Bay Buccaneers heeft de 55e editie van de American footballfinale Super Bowl gewonnen. In de eindstrijd in Tampa werd Kansas City Chiefs met 31-9 verslagen. Quarterback Tom Brady (43) pakte een historische zevende titel.
Brady is nu de oudste quarterback die de Super Bowl weet te winnen. Coach Bruce Arians werd op 68-jarige leeftijd de oudste coach die de titel veroverde.
Brady leidde zijn team mee naar de overwinning door in de eerste helft drie touchdowns te scoren en zo al snel alle spanning weg te nemen. Kansas City Chiefs kwam daarna niet meer in de wedstrijd.
"Ik ben zo trots op al deze jongens hier", zei Brady. "Op alle dingen die we hebben aangepakt. We hadden een moeilijke maand november, maar de coach had vertrouwen in ons en we kwamen op het juiste moment samen. Ik denk dat we wisten dat dit vanavond zou gebeuren, nietwaar?" De Buccaneers begonnen moeizaam aan het seizoen en hadden bovendien te maken met coronagerelateerde problemen.
"Ik ga nergens heen. Ik kom terug en probeer een tweede te winnen. Hopelijk kunnen we de meeste van deze jongens bij elkaar houden", zei coach Arians na afloop.
Voor de Buccaneers is het de tweede Super Bowl. Achttien jaar geleden werd Oakland Raiders met 48-21 verslagen.
Het was voor het eerst in de geschiedenis van de NFL dat een ploeg thuisvoordeel genoot in het vaak best bekeken sportevenement in de Verenigde Staten.