Brand in regenboogtrui naar zege in Superprestige Gieten

03 okt 2021, 20:04 Sport
brand in regenboogtrui naar zege in superprestige gieten
Lucinda Brand heeft in Gieten de eerste veldrit uit de Superprestige op haar naam geschreven. De wereldkampioene troefde in een bekeken wedstrijd Denise Betsema af, die als tweede finishte op het Drentse modderparcours. Annemarie Worst maakte er op de derde plaats een volledig Nederlands podium van.
Betsema was als gewoonlijk snel weg en nam na de eerste ronde al wat afstand van de rest van het veld. Brand begon wat voorzichtiger en liet de Texelse even uitrazen. Halverwege de race had Brand het gat met Betsema gedicht en bepaalde zij het tempo. De Rotterdamse was vervolgens de sterkste in de slotfase.
Ceylin del Carmen Alvarado ontbrak in het regenachtige Gieten. De winnares van de vorige editie neemt de komende weken rust vanwege een 'verstoord bloedbeeld', meldde haar ploeg Alpecin-Fenix.
Bij de mannen was het podium volledig Belgisch. De zege was voor Toon Aerts, die Quinten Hermans en Elis Iserbyt achter zich hield. De 27-jarige veldrijder, teamgenoot van Brand bij Baloise - Trek Lions, ging er twee ronden voor het einde alleen vandoor. Op dat moment reed alleen Hermans nog in zijn wiel. Lars van der Haar was op de vijfde plaats de beste Nederlander.