Britse sport: atleten niet als proefpersoon gebruikt voor OS 2012

12 jul 2020, 14:48 Sport
britse sport atleten niet als proefpersoon gebruikt voor os 2012
UK Sport, de Britse nationale sportbond, ontkent dat er gezondheidsrisico's met atleten zijn genomen toen zij in de aanloop naar de Spelen van Londen 2012 een experimenteel middel toegediend kregen.
Volgens Mail on Sunday is er publiek geld gebruikt om een selecte groep van 91 atleten te voorzien van de energiedrank DeltaG. De Britse krant zegt dat de atleten als proefpersonen zijn gebruikt zonder dat die de garantie hadden dat er geen neveneffecten zouden optreden.
"UK Sports financiert geen onderzoeksprojecten gericht op het bereiken van een prestatievoordeel ten koste van de gezondheid van de atleten", laat de bond in een reactie weten. "Overleg vindt plaats met de Britse antidopinginstantie en antidopingbureau WADA om er zeker va te zijn dat projecten binnen de internationale antidopingreglementen vallen."
Volgens de bond heeft het Britse antidopingbureau na navraag bij WADA bevestigd dat er geen reden was om zulke middelen te verbieden met het oog op de lijst van verboden middelen van 2011.