26 jan 2019, 18:13 Sport
brons voor judoka smink in tel aviv
ANP
Judoka Jesper Smink heeft brons gepakt in de klasse tot 90 kilogram op de Grand Prix in Tel Aviv. De 21-jarige Smink versloeg zijn één jaar oudere landgenoot Bas van Empelen in de partij om het brons. Van Empelen kreeg vlak voor het verstrijken van de tijd zijn derde straf, waardoor het brons naar Smink ging.
Smink won zijn eerste drie partijen steeds met ippon. Hij moest in de halve finale echter zijn meerdere erkennen in de Italiaan Nicholas Mungai, die vervolgens de finale verloor van de Fransman Axel Clerget. Van Empelen was eerder in het toernooi al verslagen door Clerget, maar mocht na een zege in de herkansingen alsnog om brons vechten.
In de klasse tot 100 kilogram greep Jelle Snippe net naast brons. De 20-jarige judoka werd in de wedstrijd om de derde plaats op zijn rug gegooid door Grigori Minaskin uit Georgië. Vrijdag hadden Sanne Vermeer (-63 kilogram) en Sanne van Dijke (-70) brons veroverd in Tel Aviv. Tornike Tsjakadoea verloor een dag eerder de finale van de klasse tot 60 kilogram, met zilver als resultaat.