Burnet door naar halve finales 200 meter

29 sep 2019, 19:23 Sport
burnet door naar halve finales 200 meter
ANP
Taymir Burnet heeft zich met succes door de series van de 200 meter gewerkt bij de WK atletiek in Qatar. De 26-jarige sprinter eindigde in het Khalifa Stadion van Doha als derde in zijn serie in een tijd van 20,37 seconden, een fractie boven zijn persoonlijk record van 20,35. Hij plaatste zich rechtstreeks voor de halve finales.
De Brit Adam Gemili won de heat in 20,06, de Turkse titelverdediger Ramil Goelijev werd tweede in 20,27. De halve finales van de 200 meter staan voor maandag op het programma. De finale is dinsdag.
Burnet is in Doha de enige Nederlandse sprinter die individueel in actie komt. Hij strandde zaterdag in de halve finales van de 100 meter en werd als zeventiende geklasseerd met zijn tijd van 10,18.
"Ik heb me aan de opdracht van de coach gehouden. Die zei me grotere passen te maken", zei een tevreden Burnet kort na de race. "De start was goed en ik kwam ook mooi de bocht uit. Dit was al mijn vijfde race in drie dagen, maar ik ben nog niet vermoeid. Ja nu wel, maar ik ben altijd moe na een 200 meter. Dat is voor mij een lange afstand."
Burnet zat kort achter Goelijev, de wereldkampioen van 2017. "Ik ga deze race zeker terugkijken op video samen met mijn coach. Wie weet vinden we iets waarmee ik me kan verbeteren. Misschien nog grotere passen", aldus de atleet van Curaçao, die ook een belangrijke schakel is in de estafetteploeg op de 4x100 meter. Hij maakte deel uit van het kwartet dat eerder dit jaar het Nederlands record op 37,99 zette, de vierde tijd van dit jaar in de wereld.