Chef de mission Verheijen heel trots op 'bronzen Bos'

12 feb 2022, 17:34 Sport
chef de mission verheijen heel trots op bronzen bos
Chef de mission Carl Verheijen kon zijn geluk niet op met de unieke bronzen medaille die skeletonster Kimberley Bos veroverde op de Winterspelen van Beijing. De eerste medaille in deze sport voor Nederland. "Ze heeft het geweldig gedaan. We mogen heel trots op haar zijn", zei hij.
"Uniek, de eerste bob- en skeletonmedaille die we hebben en voor het eerst dat wij op drie disciplines een medaille hebben. Ik vind het persoonlijk heel leuk dat ik Kimberley tien jaar geleden derde heb zien worden op de jeugd-Olympische Spelen, waar ik voor het eerst chef de mission was." Bos deed op de olympische jeugdwinterspelen in 2012 nog mee als bobsleester.
De medaille in een andere wintersport dan het op de schaats is volgens Verheijen heel belangrijk. "Ik denk dat het heel belangrijk is dat we proberen in de breedte steeds sterker te worden. Kimberley heeft hard gewerkt en veel sponsoren bij elkaar gebracht. Dat is ook te danken aan haar doorzettingsvermogen. Petje af voor haar."
Verheijen beleefde de twee runs van Bos in het Yanqing National Sliding Centre van dichtbij en vond het heel spannend. "Ik had het ook heel koud. We stonden er met het hele Nederlandse team. En dan zie je dat het goed gaat en dat die andere Duitse haar slechte start niet goed kon maken."