Chileense tennisser Garin pakt titel München

05 mei 2019, 19:14 Sport
chileense tennisser garin pakt titel munchen
ANP
De Chileense tennisser Christian Garin heeft zijn tweede toernooizege van dit jaar te pakken. Hij won het graveltoernooi in München. De nummer 47 van de wereld rekende in de finale in drie sets af met de Italiaan Matteo Berrettini: 6-1 3-6 7-6 (1). De 22-jarige Garin was in april de sterkste in Houston.
Berrettini, 37e op de wereldranglijst, maakte overuren op de laatste toernooidag in München. De Italiaan moest eerst zijn halve finale nog afwerken, die zaterdag wegens het slechte weer niet kon worden gespeeld. Hij versloeg de Spanjaard Roberto Bautista-Agut (6-4 6-2).
De 23-jarige Berrettini, die vorige week het ATP-toernooi in Boedapest won, voelde in München kennelijk de vermoeidheid nog in zijn benen bij aanvang van de finale, want in de eerste set was hij kansloos. In het tweede bedrijf hervond de Italiaan nieuwe energie en sloeg hij vooral sterke forehands, terwijl Garin fouten begon te maken met zijn backhand. De derde set liep uit op een tiebreak en daarin was de Chileen superieur: 7-1.