China meldt weer coronabesmetting bij rodelaar op olympische baan

18 nov 2021, 8:59 Sport
china meldt weer coronabesmetting bij rodelaar op olympische baan
Voorafgaand aan de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op de olympische baan van Yanqing heeft weer een rodelaar positief getest op het coronavirus. Het is het derde positieve geval in een week tijd. Volgens de Chinese autoriteiten heeft de betreffende rodelaar nauw contact gehad met één van zijn collega's die vorige week positief testten.
De namen en nationaliteit van de betreffende sporters zijn onbekend. De Chinezen meldden alleen dat de atleten die tijdens de trainingsweek op de rodel- en bobsleebaan van Yanqing positief testten uit hetzelfde land komen. De rodelaars zijn in isolatie gezet.
Komend weekeinde staat op de olympische baan, ten noordwesten van de Chinese hoofdstad Beijing, de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het programma voor de rodelaars. De veiligheidsmaatregelen op de baan werden aangescherpt nadat de Pool Mateusz Sochowicz bij een trainingsongeluk onder meer een gebroken knieschijf had opgelopen. Sochowicz knalde tijdens een afdaling op een gesloten poortje, dat open had moeten staan.