Chinese tennisster Zheng voor het eerst in finale

24 sep 2022, 11:49 Sport
chinese tennisster zheng voor het eerst in finale
ANP
De 19-jarige Chinese tennisster Zheng Qinwen heeft voor het eerst de finale van een WTA-toernooi behaald. Dat deed Zheng door op de Pan Pacific Open in Tokio in de halve finales de als vierde geplaatste Russische Veronika Koedermetova te verslaan. De setstanden waren 5-7 6-3 en 7-6 (3).
Zheng, die eerder in het toernooi de als eerste geplaatste Spaanse Paula Badosa had uitgeschakeld, neemt het in de finale op tegen een andere Russische, Ljoedmila Samsonova.
Zheng stond een jaar geleden nog buiten de top 150, maar is sindsdien aan een opmars bezig. Op Roland Garros pakte ze in de achtste finales een set tegen Iga Swiatek, de Poolse nummer 1 van de wereld. Zheng staat inmiddels 36e op de wereldranglijst.
Samsonova was in haar halve finale te sterk voor de Chinese Zhang Shuai: 7-6 (4) 6-2. De 23-jarige Russische won twee van de laatste drie toernooien waarin ze uitkwam. In Tokio versloeg ze onder anderen haar landgenote en Wimbledon-winnares Elena Rybakina, die sinds 2018 voor Kazachstan uitkomt.
Demi Schuurs miste met haar partner Desirae Krawczyk de finale in het dubbelspel. Het Nederlands/Amerikaanse koppel verloor in de halve finales van de Canadese Gabriela Dabrowski en de Mexicaanse Giuliana Olmos. Het als tweede geplaatste koppel won in twee sets: 7-6 (6) 6-3.
Emma Raducanu moest in haar halve finale van het Korea Open opgeven vanwege een blessure aan de linkerbilspier. De 19-jarige Britse wordt al langer gehinderd door kwetsuren en stond in Seoel pas voor het eerst sinds haar winst in de US Open van vorig jaar weer in de halve finales. Ze had tegen de Letse Jelena Ostapenko de eerste set nog gewonnen maar gaf, na verlies in het tweede bedrijf, in de derde set bij een 3-0-achterstand op. Tegenstander van Ostapenko in de finale is de Russische Ekaterina Aleksandrova, die in haar halve finale de Duitse Tatjana Maria versloeg: 6-2 6-4.