Cruciale rol Jongejan bij softbalteam

28 nov 2018, 19:26 Sport
cruciale rol jongejan bij softbalteam
ANP
De technische staf van het Nederlands softbalteam wordt versterkt met Ferenc Jongejan. De ex-prof gaat per 1 januari aan de slag als pitching coach. Volgens de Nederlandse bond KNBSB gaat het om een cruciale rol in het begeleidingsteam van Oranje.
Jongejan haalde als profwerper het triple-A niveau bij de Chicago Cubs. Hij kwam met Oranje in actie op twee Olympische Spelen (Sydney 2000 en Athene 2004). Na zijn actieve carrière legde hij zich toe op coaching. In de afgelopen jaren heeft Jongejan verschillende teams onder zijn hoede gehad, zowel binnen het honkbal als softbal.
Jongejan heeft veel zin in zijn nieuwe baan. ,,Ik kijk er erg naar uit om een bijdrage te leveren aan de individuele ontwikkeling van alle pitchers. Samen met de hele staf willen we het Nederlands team de aansluiting laten vinden met de wereldtop, met als eerste doel de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.''
Oranje speelt volgend jaar zomer eerst het EK in Tsjechië en zal zich daarna via het Europees/Afrikaans olympisch kwalificatietoernooi moeten plaatsen voor Tokio 2020.