Curaçao gaat voortzetten shirtsponsoring Ajax 'intern analyseren'

09 feb 2022, 7:01 Sport
curacao gaat voortzetten shirtsponsoring ajax intern analyseren
ANP
Curaçao gaat de situatie rond de shirtsponsoring van Ajax 'intern analyseren', voordat er naar buiten toe uitspraken over worden gedaan. Dat zegt de minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje. Zondag werd bekend dat directeur voetbalzaken Marc Overmars per direct was vertrokken bij de Amsterdamse club omdat hij gedurende langere tijd grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s heeft gestuurd.
Hoofdsponsor Ziggo liet eerder weten de ontwikkelingen bij Ajax "nauwgezet te volgen", terwijl ABN Amro, een van de andere grote sponsors, meldde geschrokken te zijn en in gesprek te gaan met de club.
Ajax speelt sinds 2020 met de naam 'Curaçao' op de mouw. Het land heeft een contract voor drie jaar. Doel van de sponsoring is om meer toeristen aan te trekken. Oud-minister van Economische Ontwikkeling Giselle McWilliam, die in 2020 betrokken was bij het sluiten van het sponsorcontract, wijst er op dat Ajax volgens haar 'correct' heeft gehandeld in de zaak-Overmars. Verder zegt ze dat Curaçao de ontwikkelingen vooral goed in de gaten moet houden.