Curlingmannen verliezen ook van Rusland

19 nov 2018, 17:45 Sport
curlingmannen verliezen ook van rusland
ANP
De Nederlandse curlingmannen hebben ook hun vijfde duel bij het Europees kampioenschap in Tallinn verloren. Oranje ging maandagmiddag eveneens onderuit tegen Rusland (2-5). Het team van bondscoach Shari Leibbrandt kwam maandagochtend ook al tekort tegen Duitsland (6-5). Eerder moest Nederland zijn meerdere erkennen in Italië (10-6), Noorwegen (8-7) en Zwitserland (9-3).
De formatie van skip Jaap van Dorp kwam tegen Rusland tot twee keer toe terug van een achterstand (2-2). In end negen en tien scoorden de Russen nog drie punten.
Nederland blijft tiende en laatste op de ranglijst. Een plaats bij de eerste zeven in de eindstand is nodig voor directe kwalificatie voor het WK van volgend jaar maar in Canada. De nummers acht en negen krijgen in januari nog een herkansing tijdens een kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland.
Van Dorp en zijn ploeggenoten Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen stuiten dinsdag op koploper Zweden en Schotland, gedeeld tweede op de ranglijst. Daarna volgen nog duels met Polen en Finland, die vooralsnog één duel hebben gewonnen.