Curlingteam verslaat olympisch kampioen USA

31 mrt 2019, 1:58 Sport
curlingteam verslaat olympisch kampioen usa
Het Nederlandse curlingteam heeft bij de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap in Canada voor een grote sensatie gezorgd. De mannen van bondscoach Shari Leibbrandt wonnen met 6-5 van olympisch kampioen USA.
Skip Jaap van Dorp, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en Wouter Gösgens namen vroeg in de wedstrijd een 2-0 voorsprong na een steal (break) op de tweede beurt van de Amerikanen. Halverwege het duel leidde Nederland met 3-2.
Na de rust leek de olympische kampioen onder leiding van John Shuster orde op zaken te stellen en pakte in het voorlaatste end een 4-5 voorsprong. Wouter Gösgens velde in het het tiende en laatste end alsnog het oordeel door twee punten te scoren: 6-5.
,,We hielden de controle over de wedstrijd'', reageerde aanvoerder Jaap van Dorp. ,,We hebben het tactisch gespeeld zoals we wilden. De laatste steen was lastig, maar we hadden er alle vertrouwen in. Wouter gooide het fantastisch uit."
De Nederlandse mannen vervolgen het wereldkampioenschap zondag tegen respectievelijk regerend wereldkampioen Zweden en later op de dag tegen regerend Europees kampioen Schotland.