Curry slaat toe voor Warriors in slotseconde

24 dec 2018, 7:40 Sport
curry slaat toe voor warriors in slotseconde
ANP
Met een treffer in de laatste seconde heeft basketballer Stephen Curry Golden State Warriors de zege bezorgd op Los Angeles Clippers in de Amerikaanse NBA. Zijn lay-up vlak voor de zoemer bracht de eindstand op 129-127 voor de regerend NBA-kampioen. Curry was sowieso op dreef in de wedstrijd, want in totaal maakte hij 42 punten. Ploeggenoot Kevin Durant noteerde 35 punten.
De Warriors leken de thuiswedstrijd in het vierde kwart veilig uit te spelen bij een voorsprong van 125-117 en nog 3 minuten op de klok. Maar de bezoekers uit Los Angeles kwamen terug en na een dunk van Avery Bradley was de stand gelijk: 127-127. In de resterende 20 seconden zocht Curry naar een kans om alsnog toe te slaan en die vond hij in de allerlaatste seconde.
Sacramento Kings leek op weg naar een kansloze nederlaag tegen New Orleans Pelicans, maar de ploeg leefde op in het vierde kwart en zette een achterstand van 19 punten om in een winst met 5 punten verschil: 122-117. Buddy Hield was de topscorer bij de Kings met 28 punten, Bogdan Bogdanovic maakte er 24. De Pelicans verloren voor de vierde keer op rij.
Los Angeles Lakers maakt een moeizame periode door. De ploeg rond vedette LeBron James verloor van Memphis Grizzlies met 107-99 en dat was al de vierde nederlaag in de laatste zes duels. Jaren Jackson jr. maakte 27 punten voor de Grizzlies. James noteerde 22 punten en 14 rebounds.