Darter Van Barneveld bedankt fans en wil sterker terugkomen

24 dec 2021, 21:54 Sport
darter van barneveld bedankt fans en wil sterker terugkomen
Darter Raymond van Barneveld heeft alsnog gereageerd op zijn uitschakeling op het WK. "De wedstrijd van gisteren is niet geëindigd met het gewenste resultaat", laat hij weten op sociale media. "Het was emotioneel om weer op dit podium te staan ​​met al die fans die mijn naam riepen. Het was het moment waarvoor ik de afgelopen maanden zo hard heb gewerkt. Ik wil alle fans bedanken die me zowel in het publiek als op sociale media hebben gesteund. Ik ben jullie dankbaar. Ik voel me nog steeds gemotiveerd en zal volgend jaar sterker terugkomen."
Van Barneveld was donderdag in de tweede ronde van het WK niet opgewassen tegen de Engelsman Rob Cross: 1-3. Hij was na de nederlaag geëmotioneerd en had tijd nodig om zijn nederlaag te verwerken. De Hagenaar gaf geen reactie aan de verzamelde media in Londen.
'Barney' beëindigde zijn carrière na zijn uitschakeling op het WK in december 2019 en nam in 2020 uitvoerig afscheid. In september van dat jaar maakte hij echter zijn comeback en slaagde hij erin om zich weer voor het WK te plaatsen. Van Barneveld, de huidige nummer 68 van de wereld, versloeg in de eerste ronde in Alexandra Palace de Filipijn Lourence Ilagan eenvoudig in drie sets: 3-0.