Darter Van der Voort overtuigend naar kwartfinale World Matchplay

22 jul 2020, 21:10 Sport
darter van der voort overtuigend naar kwartfinale world matchplay
Darter Vincent van der Voort heeft de kwartfinales bereikt op de World Matchplay in Milton Keynes. De 44-jarige Noord-Hollander maakte indruk tegen de als zevende geplaatste Noord-Ier Daryl Gurney. Hij won met 11-5.
Van der Voort liep snel uit naar een 5-0-voorsprong. Ook na de pauze wist hij vooral zijn hoge gemiddelde bij het uitgooien vast te houden en liep uit naar 10-3. Het gemiddelde met drie pijlen was met 97,67 niet heel veel hoger dan dat van Gurney (93,79). Die miste vooral in het begin van de partij echter veel meer darts op de dubbels.
De darter had in de eerste ronde van het toernooi ook al verrast door de als tiende Engelsman Dave Chisnall uit te schakelen. Van der Voort, de nummer 33 van de mondiale lijst, won met 10-6 en pakte de laatste vijf legs op rij.
"Ik kwam 5-0 voor en dat maakte me eigenlijk nerveus", zei Van der Voort bij RTL7. "Dan mag je eigenlijk niet meer verliezen. Na de pauze pakte hij twee legs, maar ik pakte er drie terug. Beetje rustig aan, dit moet goedkomen, dacht ik."
Van der Voort evenaarde zijn beste prestatie op de World Matchplay. In 2009 haalde hij ook de kwartfinale. Hij treft de winnaar van de partij tussen wereldkampioen Peter Wright en Glen Durrant.
De World Matchplay wordt vanwege het coronavirus niet zoals gebruikelijk in Blackpool gespeeld, maar in Milton Keynes. Er is bij het eerste grote toernooi sinds de coronastop geen publiek aanwezig. De winnaar van de finale, die zondag wordt gespeeld, ontvangt een bedrag van circa 165.000 euro.