De Bever zet wielerprogramma op bij TalentNED

03 jun 2019, 10:48 Sport
de bever zet wielerprogramma op bij talentned
Een half jaar na zijn afscheid als bondscoach van de Nederlandse BMX-selectie heeft Bas de Bever een nieuwe baan gevonden. De Bever wordt onderdeel van de sporttechnische staf van TalentNED, dat zich onder leiding van directeur Gerard Kemkers inzet voor de ontwikkeling van talent in de sport en het bedrijfsleven. De 51-jarige De Bever gaat binnen TalentNED een wielerprogramma opzetten.
''Na een half jaar rust kijk ik er enorm naar uit om met dit project aan de slag te gaan en van 'scratch' af aan het programma van wielersport binnen TalentNED op te bouwen'', zegt De Bever, die vijftien jaar bondscoach was van de BMX'ers. ''We willen nadrukkelijk kijken naar een model waarbij de kruisbestuiving wordt gezocht tussen diverse sportdisciplines. Hierbij kijken we ook naar raakvlakken buiten de wielersport en met de top van het bedrijfsleven.''
Investeringsmaatschappij Infestos heeft TalentNED opgezet. Onderdeel van dit brede project is de gelijknamige schaatsploeg TalentNED, waar onder anderen de olympisch kampioenen Ireen Wüst en Esmee Visser sinds eind vorig jaar voor rijden.