De Goede blijft voorzichtig over deelname WK hockey

08 jun 2022, 9:28 Sport
de goede blijft voorzichtig over deelname wk hockey
Eva de Goede is blij en trots dat ze in de selectie van het Nederlands team zit voor het WK hockey, maar de aanvoerster juicht niet te vroeg. "Ik wil niet half op het WK staan. In het begin wedstrijden missen en later aanhaken, is geen optie voor mij. Ik ga er vol voor, of helemaal niet", zegt de international op hockey.nl. De Goede is hersteld van een zware knieblessure die ze eind vorig jaar opliep.
Tijdens een interland in november tegen België scheurde De Goede de voorste kruisband van haar rechterknie en ze beschadigde haar meniscus. "Er komen nu belangrijke dagen en weken aan. Ik voel me fit, maar heb nog helemaal geen wedstrijdritme. Deze week wil ik richting ‘vol meedoen met de groep’. Dat is het volgende stapje, maar ook meteen een belangrijke. Ik moet me daar goed bij voelen. Als dat niet zo is, dan stap ik eruit. Dan is het klaar", zegt de drievoudig olympisch kampioene, die al 251 interlands speelde.
Het WK is van 1 tot en met 17 juli. In de aanloop speelt de ploeg van bondscoach Jamilon Mülders onder meer twee interlands tegen China (21 en 22 juni). "Het is nodig om voor het WK iets te hebben meegedaan. Die wedstrijden tegen China hebben we als target neergezet. Verder leef ik van dag tot dag. Iedere dag een stap meer. Als ik nu te ver vooruit denk, maak ik mezelf gek."