De Knegt rekent op Van der Poel in cross Hulst

28 dec 2020, 10:26 Sport
de knegt rekent op van der poel in cross hulst
ANP
Mathieu van der Poel behoort tot de selectie waarmee bondscoach Gerben de Knegt zondag aantreedt in de wereldbekercross van Hulst. De wereldkampioen liet eerder weten te twijfelen over deelname aan de wedstrijd in Zeeland. Hij rijdt deze winter slechts een beperkt programma met het oog op zijn wegseizoen en de ambities om als mountainbiker aan de Olympische Spelen deel te nemen. Maar Van der Poel, die zich vooral richt op het WK van eind januari in Oostende, heeft bij De Knegt aangegeven ook in Hulst te willen starten. Dat meldt wielerbond KNWU.
"Voor een goede startpositie op het WK blijft dat belangrijk", zegt De Knegt. "Bovendien verwacht ik dat hij er bijzonder op gebrand zal zijn om te winnen na zijn tweede plek in Dendermonde." Van der Poel had zondag in Dendermonde in de modder geen antwoord op de vroege aanval van zijn Belgische rivaal Wout van Aert. De Nederlander van Alpecin-Fenix had die wedstrijd pas in zijn programma opgenomen toen bleek dat de internationale wielrenunie UCI voor de startvolgorde op het WK uitgaat van de eindstand in de wereldbeker.
Van der Poel staat na drie manches derde nadat hij de eerste wereldbekercross nog oversloeg en de tweede won.
De Knegt neemt bij de vrouwen mountainbikester Anne Tauber mee. "Anne schaatst normaal in de winter, maar daar zijn nu weinig mogelijkheden toe. Daarom hebben we de afgelopen weken tijd besteed aan veldrittraining. Dat leidde tot een top 10-klassering in Heusden-Zolder zaterdag, vandaar dat ik haar ook een kans wil geven in een wereldbekercross", aldus De Knegt.