Denver Nuggets wint treffen tussen koplopers in NBA

02 jan 2023, 7:23 Sport
denver nuggets wint treffen tussen koplopers in nba
De basketballers van Denver Nuggets hebben in de NBA de topper tegen Boston Celtics gewonnen. In de eigen Ball Arena in Denver werd het 123-111 voor de Nuggets. Het was een duel tussen de koplopers van de Western Conference en de Eastern Conference.
Nikola Jokic vervulde een hoofdrol door een triple-double, oftewel punten, rebounds en assists in de dubbele punten, voor zijn rekening te nemen. De Serviër noteerde 30 punten, 12 rebounds en 12 assists. Aan de zijde van de Celtics kwam Jaylen Brown ook tot 30 punten.
"Hij is mijn MVP, maar hij zou ook al drie keer de MVP van de competitie geweest moeten zijn", zei Bruce Brown over zijn teamgenoot Jokic. "Hij doet het erg goed voor ons. Ik weet niet wat we hadden moeten doen zonder Jok."
Het duel werd ruim een half uur stilgelegd omdat een van de baskets beschadigd was geraakt bij een krachtige dunk. Er moesten zes medewerkers aan te pas komen om de schade te herstellen. Bij de thuisploeg ontbrak Jamal Murray wegens een lichte blessure. Hij werd vervangen door Bruce Brown.
De Nuggets boekten al de achtste zege op een rij in een thuiswedstrijd. De ploeg uit Denver heeft nu twee derde van de gespeelde wedstrijden gewonnen en voert het 24 zeges en 12 nederlagen de Western Conference aan. De Celtics staan in het oosten op 26 zeges en hebben 11 keer verloren.