Djokovic baart opzien door na afmelding toch op de baan te komen

29 jan 2021, 8:11 Sport
djokovic baart opzien door na afmelding toch op de baan te komen
Novak Djokovic heeft in aanloop naar de Australian Open opzien gebaard. De nummer 1 van de wereld meldde zich in Adelaide aanvankelijk af voor een demonstratiepartij, maar verscheen uiteindelijk toch op de baan.
Djokovic zou het op Day at the Drive opnemen tegen de Italiaan Jannik Sinner, maar kort voor het duel trok de Serviër zich terug. Zijn landgenoot Filip Krajinovic verving hem. Toen Krajinovic de eerste set met 6-3 had gewonnen, verscheen Djokovic met een blaar op zijn rechterhand toch op de baan. Djokovic won de tweede set met 6-3.
"Het spijt me dat ik niet vanaf het begin op de baan stond", aldus Djokovic. "Ik moest me laten behandelen door mijn fysio, want de afgelopen twee dagen voelde ik me niet op mijn best en ik wist niet hoe ik zou reageren."
Voor Djokovic was het de eerste dag na een quarantaineperiode van veertien dagen.
Rafael Nadal was in Adelaide met 7-5 6-4 te sterk voor Dominic Thiem. Het was voor de toppers de eerste wedstrijd van 2021. Nadal maakt begin maart zijn opwachting op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.
Ashleigh Barty kwam voor het eerst sinds februari van vorig jaar weer in actie. De Australische nummer 1 van de wereld verloor voor eigen publiek met 3-6 6-1 10-8 van Simona Halep, de mondiale nummer 2.