Djokovic begint jacht op 24e grandslamtitel met zege in drie sets

03 jul 2023, 18:41 Sport
djokovic begint jacht op 24e grandslamtitel met zege in drie sets
ANP
Novak Djokovic is zijn jacht op zijn 24e grandslamtitel begonnen met een zege in drie sets op de Argentijn Pedro Cachín, de nummer 68 van de wereld. De zevenvoudig kampioen, als de mondiale nummer 2 aan het toernooi begonnen, moest zich echter flink inspannen om setverlies te voorkomen: 6-3 6-3 7-6 (4).
In de beslissende tiebreak benutte Djokovic zijn derde wedstrijdpunt na een fout van Cachín, waarna de favoriet zich zichtbaar opgelucht richting het net begaf. De partij duurde 2 uur en 12 minuten en de derde set nam een uur in beslag.
"In de derde set serveerde hij erg goed en gingen we schouder aan schouder", zei Djokovic (36) na afloop. "Gelukkig startte ik beter in de tiebreak en kon ik het in drie sets afmaken. De eerste graswedstrijd is altijd lastig, want gras is de moeilijkste ondergrond om je aan aan te passen. Maar hopelijk gaat het per wedstrijd beter."
Djokovic kwam in de eerste set een break achter, maar hij herstelde zich snel. In het restant verloor hij geen servicegame meer. Zelf wist hij de opslaggame van de Zuid-Amerikaan 'slechts' vier keer te winnen.
Voor Djokovic, die de laatste vier edities van Wimbledon won, was het zijn eerste graswedstrijd van het jaar. De Serviër speelde geen wedstrijd meer sinds hij op 11 juni Roland Garros op zijn naam schreef. Net als in voorgaande jaren sloeg Djokovic de voorbereidingstoernooien op Wimbledon over.
In de tweede ronde neemt Djokovic het woensdag op tegen de Australiër Jordan Thompson, die vorige maand in de finale van het grastoernooi van Rosmalen verloor van Tallon Griekspoor.