Djokovic na winst Wimbledon zeker van deelname ATP Finals

12 jul 2021, 11:25 Sport
djokovic na winst wimbledon zeker van deelname atp finals
Het seizoen is pas net over de helft, maar tennisser Novak Djokovic heeft zich al verzekerd van deelname aan de ATP Finals. Het eindejaarstoernooi met de acht beste tennissers van 2021 vindt van 14 tot en met 21 november plaats in de Italiaanse stad Turijn. Djokovic won dit jaar de Australian Open, Roland Garros en zondag ook Wimbledon.
De 34-jarige Serviër kwam met zijn twintigste grandslamtitel op gelijke hoogte met Roger Federer en Rafael Nadal. Ze delen nu met z'n drieën het record.
Djokovic kwalificeerde zich voor de veertiende keer voor de ATP Finals. Hij won het slottoernooi van het seizoen vijf keer: in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015. Federer is recordhouder met zes eindzeges. Vorig jaar verloor Djokovic, de nummer 1 van de wereld, in de halve finales van Dominic Thiem. De Oostenrijker moest het in de eindstrijd afleggen tegen Daniil Medvedev uit Rusland.
In de top van de wereldranglijst veranderde niets na Wimbledon. Achter Djokovic staat Medvedev tweede, gevolgd door Rafael Nadal en Stefanos Tsitsipas. Verliezend finalist Matteo Berrettini steeg van negen naar acht, Denis Shapovalov (die in Londen in de halve finales verloor van Djokovic) keerde terug in de top 10.