Djokovic van streek door afscheid Nadal, maar hij gaat door

11 okt , 17:06 Sport
anp111024168 1
ANP
SHANGHAI (ANP/AFP) - Tennisser Novak Djokovic is van streek door het afscheid van rivaal Rafael Nadal, maar de Serviër denkt zelf nog helemaal niet aan stoppen. "Ik wil nog steeds spelen en ga door, maar ik ben wel een beetje van slag door zijn besluit om te stoppen. Nadal was de grootste rivaal die ik ooit heb gehad", zei de 37-jarige Djokovic na het bereiken van de halve finales in het masterstoernooi van Shanghai. Hij knokte zich in drie sets langs de Tsjech Jakub Mensik: 6-7 (5) 6-1 6-4.
De 38-jarige Nadal kondigde donderdag aan dat hij na de Davis Cup Finals volgende maand in Málaga afscheid neemt van het tennis.
Djokovic en Nadal stonden zestig keer tegenover elkaar. De Serviër, winnaar van 24 grand slams, won 31 keer. De Spanjaard, 22-voudig grandslamwinnaar, was 29 keer de beste.
Djokovic is nu nog enige actieve speler van de grote vier die de afgelopen jaren het mannentennis domineerden. De Zwitser Roger Federer stopte in 2022 en de Brit Andy Murray beëindigde eerder dit jaar zijn carrière. "Het tijdperk van de vier musketiers is voorbij. De rivaliteit die we hadden was ongelooflijk. Ik ga gewoon door, al is er door hun afscheid ook een deel van mij vertrokken", aldus Djokovic, die het zaterdag in Shanghai opneemt tegen de Amerikaan Taylor Fritz.