Djokovic verliest van Musetti na foutenfestival in Monte Carlo

13 apr 2023, 20:13 Sport
djokovic verliest van musetti na foutenfestival in monte carlo
Tennisser Novak Djokovic is er niet in geslaagd de kwartfinales van het masterstoernooi van Monte Carlo te bereiken. De nummer 1 van de wereld verloor verrassend met 6-4 5-7 4-6 van de Italiaan Lorenzo Musetti, in een wedstrijd met maar liefst vijftien breaks.
Djokovic speelde in Monaco zijn eerste evenement sinds het toernooi van Dubai begin maart. De Serviër zag daarna de masterstoernooien van Indian Wells en Miami aan zich voorbijgaan. Hij mocht de Verenigde Staten niet in, omdat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus.
Djokovic, die in de eerste ronde een bye had, was dinsdag al stroef begonnen aan zijn eerste wedstrijd tegen de Russische qualifier Ivan Gachov. Ook tegen Musetti, de mondiale nummer 21, speelde hij bij vlagen onherkenbaar en reeg hij de onnodige fouten aaneen.
De Serviër kwam in de eerste set nog wel op een 3-1-voorsprong, maar leverde vervolgens meteen zijn eigen service in. Het bleek de eerste break van een reeks. Djokovic sloeg opnieuw toe om op een 4-2-voorsprong te komen, maar kon de set even later niet op eigen service afmaken. Musetti kwam terug tot 5-4, maar leverde op zijn beurt ook weer zijn opslag in: 6-4.
De vijf breaks uit de eerste set bleken nog maar een voorproefje van wat er zou komen. De eerste vier servicegames van de tweede set werden allemaal ingeleverd, voordat Djokovic een keer zijn opslag wist te behouden, 3-2. De winnaar van het toernooi in 2013 en 2015 liep uit naar 4-2, maar zag zijn Italiaanse tegenstander de zaken omdraaien met twee breaks op rij, 4-5. Musetti wist de set niet meteen op eigen service te beslissen, maar greep zijn tweede kans nadat Djokovic opnieuw zijn opslag had verloren, 5-7.
Na de veertien breaks in de eerste twee sets verliep de derde set volgens een iets normaler patroon. Een regenpauze op 1-1 haalde de spelers niet uit hun concentratie en tot 3-3 hielden ze gelijke tred met elkaar. Musetti brak vervolgens Djokovic en benutte even later zijn vierde matchpoint om de beslissende set met 6-4 te winnen.