Djokovic wint eenvoudig bij rentree op Australian Open

17 jan 2023, 14:49 Sport
djokovic wint eenvoudig bij rentree op australian open
ANP
Novak Djokovic heeft zijn terugkeer op de Australian Open opgeluisterd met een probleemloze overwinning in drie sets. Met name in de eerste en derde set had de negenvoudig kampioen uit Servië maar weinig te duchten van de Spanjaard Roberto Carballés Baena. Na iets meer dan twee uur was de partij afgelopen (6-3 6-4 6-0).
In de tweede set kon de Spaanse nummer 75 van de wereld nog enigszins meekomen, maar een break van Djokovic bij een stand van 3-3 was genoeg. In de derde set was de hoop op een stunt bij Carballés Baena verdwenen. Vorige week beëindigde Djokovic een trainingswedstrijd tegen de Rus Daniil Medvedev nog voortijdig uit voorzorg na klachten aan zijn linkerbeen, maar hij leek nu zonder veel moeite de partij vol te maken.
Djokovic werd net als bij zijn eerdere partijen dit jaar met luid gejuich onthaald door de supporters in Australië. Het was aanvankelijk nog de vraag of dat zou gebeuren. De voormalig nummer 1 van de wereld werd vorig jaar uiteindelijk na juridisch getouwtrek het land uitgezet voor deelname aan de Australian Open, omdat hij zich niet had gevaccineerd tegen het coronavirus. De houding van Djokovic, nu de mondiale nummer 5, leidde tot verdeelde reacties in het land.
De Serviër bedankte de aanwezige fans voor een ontvangst waar hij naar eigen zeggen alleen van had kunnen dromen. "Ik ben blij om terug te zijn op de baan waar ik tot nu toe het meeste succes heb gehad, mijn lievelingsbaan. Ik kan me geen betere start van het toernooi bedenken." Djokovic hervat zijn jacht op een tiende titel in Melbourne tegen de Boliviaan Hugo Dellien of de Fransman Enzo Couacaud.
De Noor Casper Ruud, nummer 3 van de wereld, had iets meer moeite met Tomas Machac uit Tsjechië. Uiteindelijke plaatste de 23-jarige tennisser zich na vier sets ook voor de tweede ronde: 6-3 7-6 (6) 6-7 (5) 6-3. Daarin speelt hij tegen de Amerikaan Jenson Brooksby.