Dokter vijfde na vijf onderdelen op zevenkamp bij EK atletiek

08 jun , 13:45 Sport
dokter vijfde na vijf onderdelen op zevenkamp bij ek atletiek
Sofie Dokter staat bij de EK atletiek in Rome na vijf onderdelen van de zevenkamp op de vijfde plaats. Ze is bezig aan een degelijke meerkamp en kan een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs veiligstellen.
De 21-jarige meerkampster uit Groningen verraste dit voorjaar met een bronzen medaille op de vijfkamp bij de WK indoor in Glasgow. Een medaille in Rome lijkt gezien haar achterstand in punten op de eerste drie in de tussenstand niet haalbaar. Zaterdagavond zijn nog het speerwerpen en de 800 meter.
Dokter kan zich in Rome voegen bij Anouk Vetter en Emma Oosterwegel, die al zijn geplaatst voor de Spelen in Parijs. Ze heeft vorig jaar met 6321 punten voldaan aan de Nederlandse olympische eis en staat er goed voor op de wereldranglijst.
De Groningse noteerde in Rome 13,77 seconden op de 100 meter horden, 1,80 meter bij het hoogspringen, 13,71 meter met de kogel, 23,72 seconden op de 200 meter en 6,30 meter bij het verspringen. Ze heeft 276 punten minder dan tweevoudig olympisch kampioene Nafissatou Thiam, die leidt in de tussenstand en op weg is naar titelprolongatie. De Belgische maakt in Rome haar rentree op de meerkamp na een lange blessureperiode. Zij moet zich ook nog kwalificeren voor de Spelen in Parijs, maar gezien haar verrichtingen in Rome zal dat geen probleem zijn.