Dubbelspelers Haase en Middelkoop bereiken derde ronde in Parijs

04 jun 2021, 17:51 Sport
dubbelspelers haase en middelkoop bereiken derde ronde in parijs
ANP
Tennisser Robin Haase heeft met zijn Duitse partner Jan-Lennard Struff de derde ronde bereikt van het dubbelspel op Roland Garros. Haase en Struff waren met 6-4 7-6 (5) te sterk voor de Australiër John Peers en de Nieuw-Zeelander Michael Venus.
Het is voor Haase de derde keer dat hij de derde ronde bereikt in het dubbelspel in Parijs. Verder is hij nog niet gekomen in het Franse grandslamtoernooi. In de achtste finales treffen de Nederlander en Duitser de winnaars van de partij tussen het Franse duo Pierre Hughes Herbert/Nicolas Mahut en de combinatie van de Israëliër Jonathan Erlich en de Zuid-Afrikaan LLoyd Harris.
Ook Matwé Middelkoop heeft de derde ronde bereikt van het dubbeltoernooi. De 37-jarige tennisser versloeg samen met zijn dubbelpartner Marcelo Arevalo uit El Salvador het Australische duo Alex de Minaur en Matt Reid in twee sets: 7-6 (2) 6-4. In de achtste finales treffen Middelkoop en Arevalo nu Rohan Bopanna uit India en Franko Skugor uit Kroatië.
Tennissers Demi Schuurs en Wesley Koolhof hebben de tweede ronde van het mixed-dubbel in Parijs gehaald. In de eerste ronde rekende het als derde geplaatste Nederlandse koppel in een uur af met Latisha Chan uit Taiwan en Ivan Dodig uit Kroatië: 6-3 6-1.
Schuurs en Koolhof hadden onafhankelijk van elkaar eerder op de dag ook al de derde ronde van het dubbelspel bij de vrouwen en mannen bereikt. Schuurs dubbelt met de Amerikaanse Nicole Melichar. Koolhof met zijn landgenoot Jean-Julien Rojer.