Duitse wielrenner Behrens verovert wereldtitel bij beloften

27 sep , 15:35 Sport
anp270924159 1
ZÜRICH (ANP) - Wielrenner Niklas Behrens heeft de wereldtitel wielrennen bij de beloften veroverd. De 20-jarige Duitser versloeg na 173,6 kilometer van Uster naar Zürich in de sprint zijn medevluchter Martin Svrcek uit Slowakije. De Belg Alec Segaert kwam als derde over de streep.
De Duitser, die voor de opleidingsploeg van Lidl-Trek rijdt, eindigde eerder deze maand als tweede in de wegwedstrijd van het EK in België achter Huub Artz. Tibor del Grosso was op dit WK de beste Nederlander op de achtste plaats.
Met ongeveer 50 kilometer te gaan ging de Zwitser Jan Christen er alleen vandoor. Hij kreeg nooit een grote voorsprong, hooguit zo'n veertig seconden, maar hield lang stand. Vooral door het sleuren van de Belg Jarno Widar naderden de achtervolgers, waarbij eerst Segaert en daarna ook Del Grosso eraf moesten, tot op tien seconden. Op de top van het laatste steile klimmetje werd hij bijgehaald door de Duitser Behrens en de Slowaak Svrcek, die Christen meteen achterlieten.
Het duo pakte met nog 5 kilometer te gaan twintig seconden op de achtervolgers en kon zich gaan opmaken voor een sprint. Daarin verraste Behrens Svrcek en sprintte naar het goud. Segaert haalde de achtervolgers bij en reed ook nog weg van hen naar het brons.