Duitse wielrenner Kämna wint derde etappe Ronde van de Alpen

19 apr 2023, 14:37 Sport
nederland ondanks lockdown duizenden bedrijven rijker
Wielrenner Lennard Kämna heeft de derde etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen, een rit met finish bergop. De 26-jarige Duitser van Bora-hansgrohe kwam solo aan, op korte afstand gevolgd door ploeggenoot Aleksandr Vlasov.
De Russische nummer 2 won de sprint van het achtervolgende groepje, waarin ook klassementsleider Tao Geoghegan Hart zat. De Brit van Ineos-Grenadiers behield de groene leiderstrui.
In de rit over 162 kilometer naar Brentonico-San Valentino vormde een groep van twaalf renners de vlucht van de dag. Onder anderen de Oostenrijker Lukas Pöstlberger, de Duitser Jasha Sütterlin, de Amerikaan Joe Dombrowski en de Italiaan Andrea Vendrame pakten een voorsprong van ruim 7 minuten.
Het peloton met onder anderen Geoghegan Hart verkleinde de marge tijdens de eerste zware beklimming bij het Lago di Cei, waarna het verschil lang rond de 4 minuten schommelde. Op de laatste beklimming richting Brentonico-San Valentino tekenden Vendrame en Pöstlberger voor de eerste ontsnapping, waarna ze werden overvleugeld door Dombrowski.
Kämna maakte na goed werk van zijn ploeg de oversteek, waarna de Duitser samen met de Ecuadoraan Jefferson Cepeda de leiding in de koers overnam. Op 500 meter van de finish liet Kämna zijn medevluchter achter en reed alleen naar de finish. Cepeda werd nog net gepasseerd door Vlasov en eindigde op de derde plaats. Geoghegan Hart kwam op 4 seconden van Kämna als vierde over de streep.