Duitser Koslowski nieuwe bondscoach volleybalsters

24 jan 2023, 10:21 Sport
duitser koslowski nieuwe bondscoach volleybalsters
Felix Koslowski is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. De 38-jarige Duitser tekent een contract voor twee jaar en blijft aan tot en met de Olympische Spelen van Parijs in 2024, meldt de Nederlandse volleybalbond Nevobo.
Koslowski is de opvolger van Avital Selinger, die in november besloot te stoppen als bondscoach van Oranje. Daarna begon de zoektocht naar een nieuwe coach, waarbij de internationals mochten meehelpen bij het maken van de profielschets.
Koslowski was tussen 2015 en 2021 bondscoach van de Duitse vrouwen en is sinds 2013 coach van de Duitse club SSC Palmberg Schwerin. Hij blijft naast het bondscoachschap zijn club trainen. Bij het Noord-Duitse Schwerin staan dit seizoen de Nederlandse internationals Indy Baijens en Elles Dambrink onder contract. Met Schwerin won Koslowski vanaf 2017 meermaals alle grote prijzen in Duitsland. Hij was ook succesvol met het team in de Europacuptoernooien.
"We zijn heel erg tevreden dat we Koslowski hebben kunnen aantrekken als bondscoach, omdat hij in grote mate aan het door ons opgestelde profiel voldoet", zegt technisch directeur Herman Meppelink van de Nevobo. "Hij is een relatief jonge coach met moderne spelopvattingen die toch al veel internationale ervaring heeft. Felix kent de Nederlandse speelstersgroep zodanig goed dat hij op korte termijn de juiste keuzes kan maken om een team te formeren dat kwalificatie voor de Olympische Spelen kan afdwingen."
Meppelink verwacht nog meer van de nieuwe bondscoach. "Felix moet ook een belangrijke bijdrage leveren aan het doorontwikkelen van de volgende generatie speelsters en daarmee de selectie breder en dus internationaal weerbaarder maken."