Duitsland begint EK zonder middenvelder Goretzka

06 jun 2021, 13:41 Sport
duitsland begint ek zonder middenvelder goretzka
ANP
De Duitse voetbalploeg begint het EK zonder Leon Goretzka. De middenvelder van Bayern München is herstellende van een spierblessure. Volgens bondscoach Joachim Löw komt de eerste groepswedstrijd, op dinsdag 15 juni tegen wereldkampioen Frankrijk, te vroeg voor Goretzka.
"Het duurt zeker nog een paar dagen, en misschien wel een week, tot hij kan aansluiten bij de groepstraining", zei Löw op de laatste dag van het trainingskamp in Seefeld. De 'Mannschaft' speelt maandag in Düsseldorf een oefeninterland tegen Letland.
Toni Kroos kan dan weer meedoen. De middenvelder van Real Madrid sloot wat later aan op het trainingskamp vanwege de naweeën van een coronabesmetting, maar hij is volgens Löw weer topfit. De vier Duitse internationals die ruim een week geleden de finale van de Champions League speelden (Antonio Rüdiger, Kai Havertz, Timo Werner en Ilkay Gündogan) meldden zich pas enkele dagen geleden in Seefeld. Deze spelers van Chelsea en Manchester City zijn inzetbaar in het duel met de Letten. Doelman Manuel Neuer gaat zijn honderdste interland spelen.
De Duitsers spelen hun groepswedstrijden op het EK tegen Frankrijk, Portugal en Hongarije in het stadion van Bayern München.