Duitsland en Australië in evenwicht

02 feb 2018, 9:56 Sport
duitsland en australie in evenwicht
Na de eerste dag van de Daviscupontmoeting tussen Australië en Duitsland is de stand in evenwicht: 1-1. Alexander Zverev won nipt in een marathonpartij van zijn Australische tegenstrever Alex de Minaur. Na bijna vier uur tennissen wist hij in de tiebreak van de vijfde set de partij in Duits voordeel te beslechten. Nick Kyrgios had het als nummer veertien van de wereld een stuk eenvoudiger tegen de nummer 58 Jan-Lennard Struff: 6-4 6-4 6-4.
De nummer vijf van de wereld Zverev begon goed aan het duel tegen de achttienjarige nummer 139 maar op een stand van 5-2 in de eerste set begon zijn spel te haperen. Hij pakte de set nog wel met 7-5 maar moest vervolgens de twee daaropvolgende sets aan zijn opponent laten 4-6, 4-6. De vierde set (6-3) was vervolgens een prooi voor de Duitser die echter daarna opnieuw op een nederlaag afstevende. De Minaur nam een ruime voorsprong van 0-3 in het laatste bedrijf en kreeg zelfs kans op een break voor 0-4 maar liet die liggen. Zverev vocht zich terug naar een tiebreak en hield daarin de zenuwen het best in bedwang. Met 7-4 besliste hij het duel alsnog.
Kyrgios klaarde de klus in een uur en 37 minuten in de Pat Rafter Arena. Met 21 aces en een stuk minder fouten dan zijn tegenstander Struff wist hij het thuispubliek op de banken te krijgen.