Dutch Grand Prix scherpt maatregelen tegen ongewenst gedrag aan

16 jun 2023, 18:43 Sport
dutch grand prix scherpt maatregelen tegen ongewenst gedrag aan
ANP
De organisatie van de Dutch Grand Prix in Zandvoort heeft de protocollen aangescherpt om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan tijdens het Formule 1-weekeinde eind augustus. Naast een telefonisch meldpunt komen er ook mannelijke en vrouwelijke vertrouwenspersonen waar mensen die zich onveilig voelen naartoe kunnen gaan. Ook zal het contact met de politie nog directer zijn.
"Veiligheid is heel belangrijk voor ons", zegt directeur Robert van Overdijk van de Dutch Grand Prix. "Het is een familiegebeuren waar mannen, vrouwen en kinderen zich op hun gemak moeten voelen."
Vorig jaar kwamen er bij de politie en bij de fanclub Formule 1 enkele tientallen meldingen binnen van vrouwen die op een onprettige manier waren lastig gevallen tijdens de Dutch Grand Prix. Het ging daarbij vaak over vrouwonvriendelijke en seksistische opmerkingen.
Sportief directeur Jan Lammers benadrukte dat de aangescherpte protocollen voor aanvang van de drie racedagen breedvoerig onder de aandacht worden gebracht bij de 315.000 bezoekers. "We vragen iedereen zich te gedragen en bewust te zijn. Als je van de sport houdt, draag dan iets bij aan het evenement en zorg dat je het aangenaam maakt voor elkaar. Daar appelleren we aan."