Eerste titel voor tennisster Williams in 3 jaar

12 jan 2020, 7:18 Sport
eerste titel voor tennisster williams in 3 jaar
Tennisster Serena Williams heeft het WTA-toernooi van Auckland op haar naam gebracht. Het betekende voor de 38-jarige Amerikaanse haar eerste titel sinds de Australian Open van 2017. Ze versloeg in Nieuw-Zeeland haar landgenote Jessica Pegula in de finale met 6-3 6-4. Al het prijzengeld dat Williams in Auckland verdiende, doneert ze aan de hulporganisaties voor de bosbranden in Australië.
Williams, die in 1999 haar eerste toernooizege boekte op de WTA Tour, heeft nu 73 titels op haar erelijst staan. De Amerikaanse veroverde in Auckland haar eerste titel als moeder. Kort na de gewonnen Australian Open van 2017 onthulde Williams dat ze zwanger was. Nadat ze was bevallen van een dochter keerde Williams terug op de baan. Ze haalde finales, onder meer twee keer op zowel Wimbledon als de US Open, maar steeds greep ze naast de titel.
In Auckland was het wel eindelijk raak voor de winnares van 23 grandslamtitels. Ze poseerde na afloop trots met de beker in haar ene arm en dochter Alexis Olympia op de andere arm. "Het voelt goed om weer te winnen, het was lang geleden", zei Williams. "Ik voel me gezegend en gelukkig dat ik gezond ben en hier sta te tennissen. Ik doe dit al zo lang, ik heb heel veel meegemaakt, maar ik ben nog steeds blij dat ik iets doe waar ik van houd."
Williams greep met haar Deense partner Caroline Wozniacki wel naast de dubbeltitel. Het Amerikaanse duo Asia Muhammad en Taylor Townsend was met 6-4 6-4 te sterk voor de twee vriendinnen. "Bedankt dat je met me wilde dubbelen, Serena", zei Wozniacki, die op de Australian Open afscheid neemt. "We hebben veel lol gehad. Het enige wat ik jammer vind, is dat we dit niet eerder hebben gedaan."