Emotionele Alcaraz na behalen eerste grandslamtitel 'beetje moe'

12 sep 2022, 3:06 Sport
emotionele alcaraz na behalen eerste grandslamtitel beetje moe
Carlos Alcaraz kon zijn geluk moeilijk onder woorden brengen na het winnen van zijn eerste grandslamtitel in New York. De 19-jarige Spanjaard versloeg in vier sets zijn Noorse tegenstander Casper Ruud: 6-4 2-6 7-6 (1) 6-3 en mag zich de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst noemen.
"Ik heb er altijd van gedroomd om de nummer 1 van de wereld te zijn en om grandslamkampioen te worden. Het is lastig voor me nu om dat onder woorden te brengen. Ik ben heel emotioneel", zei hij in het Arthur Ashe-stadion.
De Spanjaard won op weg naar de finale drie marathonpartijen in vijf sets. Toch zei hij dat er geen tijd was om moe te worden. "Je moet gewoon alles geven wat je in je hebt. Maar nu ben ik een beetje moe."
Alcaraz zei dat hij na zijn zege vooral aan zijn moeder en grootvader had gedacht die er niet bij konden zijn in New York. Hij bedankte zijn team en zijn familie. "Ik ben maar negentien jaar oud, alle belangrijke beslissingen heb ik genomen met mijn ouders."
Hij uitte ook zijn medeleven aan de slachtoffers van de aanslagen in New York van 11 september 2001 zoals ook zijn opponent Ruud deed. "Dit was een speciale avond. Carlos en ik wisten waar we voor speelden", zei de 23-jarige Noor. "Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik niet de nieuwe nummer 1 ben geworden, maar nummer 2 is ook niet slecht. Ik ga door met het jagen op mijn eerste grandslamtitel."