Evenepoel oppermachtig in tijdrit Ronde van de Algarve

19 feb 2022, 19:00 Sport
evenepoel oppermachtig in tijdrit ronde van de algarve
ANP
Wielrenner Remco Evenepoel heeft in de vierde etappe de macht gegrepen in de Ronde van de Algarve. De Belg was oppermachtig in de individuele tijdrit van Vila Real de Santo António naar Tavira. Hij was over een afstand van 32,2 kilometer liefst 58 seconden sneller dan de Zwitser Stefan Küng, die de tweede tijd noteerde. De Brit Ethan Hayter reed de derde tijd; hij gaf 1.06 toe op Evenepoel.
De Nederlander Daan Hoole reed een sterke tijdrit. De 22-jarige renner van Trek-Segafredo eindigde als achtste, op 1.38 van de winnaar.
De 22-jarige Evenepoel reed met zijn masterclass in tijdrijden de Fransman David Gaudu uit de leiderstrui. Hij begint zondag aan de vijfde en laatste etappe met een voorsprong van 1.06 op Hayter en kan voor de tweede keer in zijn carrière de Portugese wielerronde winnen.
"Ik denk dat ik de beste tijdrit uit mijn leven heb gereden", zei Evenepoel na zijn superieure optreden. De renner van Quick-Step klokte 37 minuten en 49 seconden over de 32,2 kilometer en haalde een gemiddelde snelheid van 51,089 kilometer per uur. Nummer 2 Küng kwam tot een gemiddelde van 49,815 kilometer per uur. "Ik had niet verwacht dat ik met zo'n groot verschil zou winnen. Stefan Küng is namelijk een van de beste tijdrijders ter wereld."
Het was al de derde ritwinst voor de Belgische ploeg Quick-Step in de Algarve. Fabio Jakobsen won namens het team de eerste en de derde etappe in de massasprint.