Ex-winnaar en veel golfers niet op Brits Open vanwege corona

12 jul 2021, 21:29 Sport
ex winnaar en veel golfers niet op brits open vanwege corona
ANP
Maar liefst zeventien golfspelers, onder wie de Amerikaanse oud-winnaar Zach Johnson, hebben zich vanwege het coronavirus teruggetrokken van het Brits Open. Dat wordt vanaf donderdag gehouden op de baan van het Engelse Royal St. George's in Sandwich.
Het Brits Open of 'The Open', dat dit jaar voor de 149e keer wordt gehouden, is een van de vier major-golftoernooien. Johnson won de beker in 2015 op St. Andrews na een play-off. Ook oud-majorwinnaars Bubba Watson, Hideki Matsuyama en David Duval zijn om coronagerelateerde redenen of reisbeperkingen afwezig.
"Ik ben teleurgesteld dat ik moet melden dat ik positief heb getest op Covid-19 en me zal moeten terugtrekken uit het Open Championship van 2021. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar terug te keren naar St. Andrews, een plek waar ik zulke mooie herinneringen heb. Veel succes aan alle deelnemers", twitterde Johnson. Het Brits Open van 2022, de 150e, wordt op de Old Course gespeeld.
Joost Luiten is wel van de partij. Hij doet voor de achtste keer mee. Zijn beste resultaat was een 32e plaats in 2019. De eerste van vier rondes begint donderdag. In 2020 ging het toernooi vanwege corona niet door. De Noord-Ier Shane Lowry was de laatste winnaar in 2019.