Favoriet Roglic wint openingstijdrit Ronde van Spanje

14 aug 2021, 21:22 Sport
favoriet roglic wint openingstijdrit ronde van spanje
ANP
Primoz Roglic heeft de eerste etappe van de 76e Ronde van Spanje gewonnen. De Sloveen van Team Jumbo-Visma was de snelste in een korte tijdrit van 7,1 kilometer in de straten van Burgos.
Tweede werd de Spanjaard Alex Aramburu op 6 seconden. De Sloveen Jan Tratnik werd derde.
"Het is een mooie start van de Vuelta. Het was maar zeven kilometer, maar het is volle bak. Ik had niks meer over toen ik over de streep kwam. Ik ga er niet alles aan doen om de hele ronde de rode trui te verdedigen, maar we zullen zien," zei Roglic.
Beste Nederlander was Dylan van Baarle op de zesde plaats. De concurrenten van Roglic voor het eindklassement liepen meteen al averij op. Olympisch kampioen Richard Carapaz uit Ecuador werd 35e op 25 seconden en de Colombiaan Egan Bernal 46e op 27 seconden.
Roglic gaat een poging doen de Ronde van Spanje voor de derde keer in successie te winnen. Hij staat met vertrouwen aan de start nadat hij zich fysiek zo goed mogelijk heeft voorbereid, zei hij voorafgaand aan de Vuelta.
Zondag in de tweede rit, zijn er kansen voor de sprinters in een vlakke etappe van bijna 167 kilometer van Caleruega naar Burgos. Maandag is de eerste zware bergetappe.