Favorieten door in vrouwentoernooi Wimbledon

07 jul 2023, 21:55 Sport
favorieten door in vrouwentoernooi wimbledon
ANP
De kanshebbers voor de titel in het vrouwentoernooi van Wimbledon hebben zich vrijdag verzekerd van een langer verblijf in Londen. De als eerste geplaatste Iga Swiatek bereikte al de vierde ronde, waar de als tweede geplaatste Aryna Sabalenka zich eerder op de dag pas bij de laatste 32 schaarde.
Swiatek had het een set lang lastig met de Kroatische Petra Martic, die bij een 5-3-achterstand in de tweede set nog terugkwam tot 5-5. Het werd uiteindelijk 6-2 7-5 voor de Poolse. De 22-jarige Swiatek benutte na 1 uur en 43 minuten haar vierde wedstrijdpunt.
Swiatek, die alleen twee jaar geleden ook de vierde ronde haalde op Wimbledon, heeft in drie duels nog geen set verloren. Ze stond in Londen pas dertien games af. In de vierde ronde is de als veertiende geplaatste Belinda Bencic, de regerend olympisch kampioene, haar tegenstandster.
Eerder op de dag had Sabalenka drie sets nodig om uitschakeling te voorkomen. De Belarussische knokte zich met 2-6 7-5 6-2 langs de Française Varvara Gracheva, die met 6-2 en 5-4 voor stond. Gracheva is de nummer 41 van de wereld.
Elina Svitolina, die wordt begeleid door coach Raemon Sluiter, plaatste zich ook al voor de vierde ronde. De Oekraïense, toegelaten met een wildcard, versloeg de Amerikaanse Sofia Kenin met 7-6 (3) 6-2. De 28-jarige Svitolina, in 2019 halvefinaliste in Londen, keerde onlangs terug na een zwangerschapsperiode.
De als vierde geplaatste Jessica Pegula kende weinig moeite met de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto en schaarde zich ook bij de laatste zestien: 6-4 6-0.