FC Emmen verrassend onderuit tegen Helmond Sport

01 mrt 2022, 22:01 Sport
fc emmen verrassend onderuit tegen helmond sport
ANP
FC Emmen heeft in de strijd om promotie naar de Eredivisie 3 punten verspeeld. Het elftal van coach Dick Lukkien ging voor eigen publiek verrassend onderuit tegen Helmond Sport, dat op de laatste plaats staat: 1-2.
Helmond Sport kwam kort voor rust op voorsprong. Emmen-verdediger Jeroen Veldmate kopte te zacht terug, waarna de Belg Jellert Van Landschoot de bal kon onderscheppen en raak schoot.
Emmen voerde de druk na rust op. Het duurde tot de 82e minuut voor de gelijkmaker viel. Miguel Araujo scoorde. Dankzij een tweede treffer van Van Landschoot won Helmond Sport alsnog.
Na 27 speelronden is de achterstand van Emmen op koploper FC Volendam 7 punten. Nummer 3 Excelsior heeft 3 punten minder dan Emmen en een wedstrijd meer gespeeld. De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.