Federer begint missie Dubai met stroeve zege

25 feb 2019, 18:14 Sport
federer begint missie dubai met stroeve zege
Tennisgrootheid Roger Federer waagt in Dubai een nieuwe poging zijn honderdste toernooi te winnen. De Zwitser begon die missie stroef; hij had in de eerste ronde drie sets nodig om de Duitser Philipp Kohlschreiber uit te schakelen: 6-4 3-6 6-1.
De twintigvoudig grandslamwinnaar won het tennistoernooi van Dubai al zeven keer. Federer speelde maandag zijn eerste partij na de Australian Open, waarin hij niet verder kwam dan de vierde ronde.
Op papier had Federer weinig te duchten van Kohlschreiber, want de Zwitser had alle dertien voorgaande onderlinge duels gewonnen. Toch maakte de Duitser het Federer nog knap lastig. Hij won de tweede set en dwong een derde bedrijf af. Daarin was Federer ouderwets oppermachtig.
De volgende tegenstander van Federer is de Spanjaard Fernando Verdasco. ,,Hij heeft een van de beste forehands op de tour'', keek de 37-jarige Zwitser vooruit op de partij tegen een andere oudgediende. ,,Ik ben blij dat hij nog steeds actief is. Hij is een goede tennisser, die zeker tegen de toppers kan pieken. Daarom tennist hij nog, voor dat soort partijen. Ik moet scherp zijn.'' Federer, als tweede geplaatst in Dubai, verloor nog nooit van de twee jaar jongere Spanjaard.
De Japanner Kei Nishikori is de nummer één van de plaatsingslijst.