Federer in drie sets langs stugge Pouille

06 jul 2019, 20:14 Sport
federer in drie sets langs stugge pouille
ANP
Roger Federer heeft de vierde ronde bereikt op Wimbledon. De 37-jarige Zwitser had het lastig tegen de Fransman Lucas Pouille, maar won wel in drie sets: 7-5 6-2 7-6 (4).
De 25-jarige Pouille haalde dit jaar op de Australian Open de halve finale en is onder trainster Amélie Mauresmo bezig aan een goed jaar. De nummer 28 van de wereld zette Federer aan het werk. De als tweede geplaatste Zwitser kreeg in de eerste set twee breakpoints tegen maar sloeg deze weg en won de set. Snel schakelde de twintigvoudig grandslamwinnaar door en kwam op een 2-0-voorsprong. In de derde set ging Pouille beter tennissen, tot breakpoints leidde het echter niet. Federer kreeg die wel, maar benutte ze niet. In de tiebreak sloeg de achtvoudig winnaar van Wimbledon alsnog toe.
Het betekende de 350e overwinning voor Federer op een grand slam. Niemand won zo vaak op de belangrijkste tennistoernooien. "Het is een mooi record maar ik weet ook wel dat vroeger veel minder wedstrijden werden gespeeld en dat de laatste twintig jaar waarin ik actief ben het reizen veel makkelijker is geworden", bleef Federer bescheiden. Hij haalde voor de zeventiende keer de vierde ronde in Londen en daarmee gaat hij Jimmy Connors voorbij. "Ik ben vooral blij dat ik hier weer sta en dat ik elke ronde weer een hoger niveau haal."
In de vierde ronde speelt Federer tegen de Italiaan Matteo Berrettini. De nummer 20 van de wereld won in een marathonpartij van de Argentijn Diego Schwartzman. Na 4 uur en 22 minuten was de uitslag bepaald: 6-7 (5) 7-6 (2) 4-6 7-6 (5) 6-3.