Federer pas in 2021 weer in actie wegens knieblessure

10 jun 2020, 9:10 Sport
federer pas in 2021 weer in actie wegens knieblessure
ANP
Tennisser Roger Federer komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De Zwitser heeft dat besloten na een kijkoperatie aan zijn rechterknie.
"Ik ben van plan de nodige tijd te nemen", zegt de 38-jarige Federer op Twitter. "Daarna wil ik voor de volle 100 procent klaar zijn om weer mijn hoge niveau te halen. Ik zal mijn fans en de tour heel erg missen. Ik kijk ernaar uit om iedereen aan het begin van 2021 weer op tour te zien."
Federer liet zich twee weken opnieuw aan zijn rechterknie opereren. De 20-voudig winnaar van een grand slam liet zich eerder in 2020 al aan zijn gekwetste knie helpen. Hij kreeg steeds meer last van dat gewricht op de Australian Open van dit jaar. In de halve finales kon de huidige nummer vier van de wereldranglijst geen partij meer bieden aan Novak Djokovic.
Het internationale tennis ligt op dit moment stil vanwege het coronavirus. Wegens de pandemie zijn er tot eind juli geen proftoernooien op de ATP- en WTA-tour. De bedoeling is dat het US Open op 31 augustus begint. Roland Garros is uitgesteld naar de periode van 20 september tot 4 oktober, Wimbledon is volledig afgelast.
Federer kan zijn titel als meest succesvolle tennisser aller tijden nog dit seizoen kwijtraken. Rafael Nadal heeft negentien grand slams gewonnen, Novak Djokovic 17. Nadal passeert Federer dus als hij dit jaar Roland Garros en de US Open winnend afsluit. Al vertelde de Spanjaard onlangs nog dat hij zich nauwelijks kan voorstellen dat het US open eind augustus van start gaat.
Nadal en Djokovic zijn de laatste jaren succesvoller als het gaat om winnen van grand slams dan Federer. De Zwitser won na zijn winst van de Australian Open in 2018 geen enkel groot toernooi meer. Federer, die in augustus zijn 39e verjaardag viert, lijkt volgend jaar nog een keer alles op alles te gaan zetten om nog minimaal één grandslam aan zijn imposante erelijst toe te voegen.