Federer uitgeschakeld in de kwartfinales op Wimbledon

07 jul 2021, 19:24 Sport
federer uitgeschakeld in de kwartfinales op wimbledon
ANP
Roger Federer is uitgeschakeld in de kwartfinales op Wimbledon. De Zwitserse tennisser was niet opgewassen tegen Hubert Hurkacz. De als veertiende geplaatste Pool won de partij met 6-3 7-6 (4) 6-0.
De 39-jarige Federer won het grandslamtoernooi in Londen acht keer. Hij stond woensdag voor de zevende keer op rij in de kwartfinales, maar tegen Hurkacz had de Zwitser het lastig en maakte veel fouten. Na het verlies in de eerste set ging het in het tweede bedrijf lang gelijk op, maar verloor Federer de tiebreak. In de derde set kwam hij er niet meer aan te pas.
Federer kwam dit jaar niet veel in actie vanwege een knieblessure. Hij maakte zijn opwachting op Roland Garros, maar stopte daar in de vierde ronde omdat hij zich op Wimbledon wilde richten. Hij had zijn zinnen gezet op zijn 21e grandslamtitel, maar het werd een pijnlijk afscheid voor hem. Federer verloor nooit eerder een set met 6-0 op Wimbledon. Hij leed zijn veertiende nederlaag in het toernooi in 119 wedstrijden.
Hurkacz was blij met zijn overwinning, maar sprak ook zijn bewondering uit voor zijn tegenstander. "Het was super speciaal om hier tegen Roger te spelen. Er is een droom voor mij uitgekomen. Hij heeft zoveel speciale dingen gedaan hier." De nummer 18 van de wereld kwam voor zijn succes op Wimbledon nooit verder dan de derde ronde in een grandslamtoernooi.
Hij speelt in de halve eindstrijd tegen de winnaar van de partij tussen de Italiaan Matteo Berrettini en de Canadees Felix Auger-Aliassime.