Federer wil na zijn afscheid betrokken blijven bij het tennis

20 sep 2022, 21:48 Sport
federer wil na zijn afscheid betrokken blijven bij het tennis
Roger Federer wil nadat hij gestopt is met zijn tenniscarrière betrokken blijven "bij de sport die hem alles heeft gegeven". Dat vertelde de Zwitserse tennisvedette aan zender RTS uit zijn land bij aankomst in Londen, waar hij nog wil deelnemen aan de Laver Cup deze week.
De 41-jarige Zwitser weet nog niet wat zijn toekomst gaat worden. "Maar ik wil niet volledig afstand nemen van de sport." Wel zei hij ook dat hij definitief klaar is. De winnaar van 20 grand slams zal niet terugkeren en ook geen deurtje op een kier laten.
Federer zei dat hij opgelucht was toen hij zijn besluit om te stoppen kenbaar had gemaakt en dat hij erg gelukkig is met de carrière die hij heeft gehad. Hij gaf aan dat in de afgelopen maanden zijn vooruitgang niet naar wens was geweest, dat zijn knie het niet toestond om door te gaan.
"Ik kreeg een scan die niet goed was en er was geen vooruitgang meer. Ik heb toen tegen mezelf gezegd dat het voorbij was. Ik wilde het niet meer", zei Federer. De tennisser gaf toe dat hij een paar tranen had gelaten toen hij zijn afscheid aankondigde, maar dat hij desondanks blij was dat hij de stap had gezet.
Federer zal bij de Laver Cup niet meer in actie komen in het enkelspel. De Zwitser zei tegen het Zwitserse persbureau SDA dat dat vooraf al was besloten. "Maar met de opzet van de Laver Cup denk ik dat ik vrijdagavond een dubbel kan spelen", zei de Zwitser.
Federer had dat voorgelegd aan teamcaptain Björn Borg van het Europese team, dat het opneemt tegen het wereldteam van captain John McEnroe. "Hij zei dat het al een droom voor hem zou zijn om mij nog een keer op de tennisbaan te zien. Ik ga het proberen, ik was eigenlijk positief verrast van mijn eigen niveau", aldus Federer na trainingen met de Griek Stefanos Tsitsipas maandag en dinsdag.