Force India bevestigt Stroll als tweede rijder

30 nov 2018, 15:50 Sport
force india bevestigt stroll als tweede rijder
ANP
Formule 1-team Racing Point Force India heeft Lance Stroll bevestigd voor 2019 als tweede coureur naast Sergio Pérez. Het was al waarschijnlijk dat de Canadees de nieuwe teamgenoot van Perez zou worden. Afgelopen dinsdag en woensdag testte Stroll al op circuit Yas Marina in Abu Dhabi in de roze bolide van de renstal.
Stroll reed de afgelopen twee seizoenen voor Williams, maar verlaat die renstal. Het lag voor de hand dat hij teamgenoot wordt van de Mexicaan Sergio Perez bij Force India, omdat zijn vader Lawrence Stroll afgelopen zomer Force India behoedde van de financiële ondergang. De steenrijke Stroll is nu mede-eigenaar van het team.
,,Dit is het begin van een ongelofelijk spannend avontuur in mijn Formule 1-loopbaan", reageert Stroll. ,,Ik kijk ernaar uit om samen te werken met dit succesvolle team met een mooie cultuur. Het is een nieuwe uitdaging en ik ga deze kans met beide handen aangrijpen."
Met het vastleggen van Stroll zijn alle stoeltjes bij de tien teams in de Formule 1 bezet voor 2019. Alleen bij de teams van Mercedes en Haas blijven beide coureurs. De teams McLaren, Toro Rosso en Williams hebben beide coureurs vervangen. De lijst voor 2019 is als volgt:
Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Ferrari: Sebastian Vettel, Charles Leclerc, Red Bull: Max Verstappen, Pierre Gasly, Renault: Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo, Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen, McLaren: Carlos Sainz, Lando Norris, Force India: Sergio Pérez, Lance Stroll, Sauber: Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen, Toro Rosso: Daniil Kviat, Alexander Albon, Williams: Robert Kubica, George Russell.