Formule 1-fans vinden zeges Verstappen de mooiste

19 dec 2019, 18:31 Sport
formule 1 fans vinden zeges verstappen de mooiste
ANP
De Grote Prijs van Duitsland is door de autosportfans gekozen tot mooiste Formule 1-race van 2019. Het is de bizarre regenrace vol glijpartijen en crashes op circuit Hockenheim die Max Verstappen op 28 juli won. De coureur van Red Bull hield als een van de weinigen zijn bolide op de baan en liet zich zelfs niet afstoppen door een 'spin' van 360 graden. Hij maakte liefst vijf keer een pitstop om van banden te wisselen.
De Formule 1 meldde dat meer dan 13.000 fans een stem uitbrachten in de verkiezing. De Grote Prijs van Brazilië op het circuit van São Paulo op 17 november eindigde op de tweede plaats. Ook die race won Verstappen. Hij troefde toen met name wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes af.
De Grote Prijzen van Oostenrijk en Italië werden gedeeld derde. Daarmee scoorde de Nederlandse autocoureur een hattrick, want hij zegevierde op 30 juni eveneens op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Dat gebeurde na een indrukwekkende inhaalrace voor het oog van duizenden Nederlandse supporters.
Verstappen werd eerder dit jaar voor de derde keer onderscheiden met de prijs voor de mooiste actie van het jaar. Hij werd beloond voor zijn inhaalmanoeuvre op 14 juli tijdens de Britse GP op circuit Silverstone waarmee hij Charles Leclerc (Ferrari) passeerde.
De Formule 1 registreerde afgelopen seizoen meer dan 4 miljoen bezoekers bij de 21 races. De Grote Prijs van Groot-Brittannië telde met 351.000 de meeste toeschouwers, gevolgd door de GP van Mexico (345.694) en de GP van Australië (324.100).