Formule 1-team Haas mag na vertraging zondag testen in Bahrein

10 mrt 2022, 13:27 Sport
formule 1 team haas mag na vertraging zondag testen in bahrein
Het Formule 1-team Haas mag zondag ook nog testen in Bahrein. Mick Schumacher krijgt dan als enige coureur de kans om nog wat rondes te rijden over het Bahrain International Circuit, waar volgende week de openingsrace van het seizoen wordt verreden.
Het materiaal van Haas arriveerde deze week pas laat in het Midden-Oosten, vanwege een technisch probleem bij het vrachtvliegtuig. Haas had daardoor zo weinig tijd om zich voor te bereiden op de drie testdagen in Bahrein, dat het team de ochtendsessie op donderdag moest overslaan. De monteurs waren toen nog druk bezig om de auto rijklaar te maken voor de Braziliaanse testcoureur Pietro Fittipaldi, die hoopt in de middagsessie wel de baan op te kunnen gaan.
Als compensatie voor de gemiste testuren op donderdag mag Haas zondag nog vier uur de baan op in Bahrein. Haas verbrak onlangs de banden met de Russische coureur Nikita Mazepin en hoofdsponsor Uralkali. Kevin Magnussen keert als vervanger van Mazepin terug bij Haas. De Deen vormt dit seizoen het rijdersduo met de Duitser Mick Schumacher.