Formule 1-team Racing Point wordt Aston Martin in 2021

31 jan 2020, 10:45 Sport
formule 1 team racing point wordt aston martin in 2021
Het Formule 1-team Racing Point F1 wordt volgend jaar omgedoopt in Aston Martin. De Canadese miljardair Lawrence Stroll heeft voor zo'n 215 miljoen euro een minderheidsbelang van 16,7 procent genomen in Aston Martin, de Britse producent van luxe auto's die in financiële problemen was gekomen. Stroll is sinds eind 2018 met een consortium eigenaar van Racing Point F1, voorheen bekend als Force India, en doopt die renstal na dit seizoen om in Aston Martin.
Bij Racing Point F1 rijden de Mexicaanse coureur Sergio Pérez en Lance Stroll, de zoon van de gefortuneerde Lawrence Stroll. Pérez en Stroll behaalden afgelopen seizoen samen 73 punten, waarmee hun team als zevende eindigde in het WK voor constructeurs.
Aston Martin is nu nog titelsponsor van Red Bull, het team van Max Verstappen. Officieel heet de Oostenrijkse renstal Aston Martin Red Bull Racing. Naar verluidt betaalt Aston Martin daar sinds 2018 ieder jaar zo'n 20 miljoen euro voor. Dit jaar blijft de Britse autoproducent nog titelsponsor van Red Bull, maar daarna verdwijnt de naam van Aston Martin bij het team van Verstappen.
Aston Martin en Red Bull blijven wel samenwerken bij de productie van een zogeheten hypercar, de zogeheten Aston Martin Valkyrie. Daar worden 150 exemplaren van gemaakt. Aan het einde van dit jaar komt de eerste lichting van deze uiterste sportieve bolide op de markt. Beide partijen werken al sinds 2016 aan dit project.